logo perspectief 2018


Opleiding Groen- en natuurbeheer

bladHet Groenbedrijf biedt opleidingen die zich richten op het verwerven van vakbekwaamheid in het groen- en natuurbeheer. De lessen zijn gericht op onderwerpen als: groenkennis, werken met kleine machines, werken met grote maaimachines, VCA diploma, werken langs de weg, EHBO, BHV, spuitlicentie en heftruckcertificaat. Hierdoor kunnen jongeren tussen 16 en 27 jaar en die tot de doelgroep van Perspectief horen zich kwalificeren in deze sector. Als het behalen van een ROC vakdiploma niet haalbaar is, kan het leren via de praktijk een uitkomst zijn bij het verwerven van competenties. Dit kan bij Perspectief door middel van de ‘certificeringsroute’. In een trajectduur van 40 weken kan het onderstaand programma worden afgerond. Met het certificaat groen kun je in verschillende groen- en hoveniersbedrijven werken. Maar ook in tuincentra ed. Je voert allerlei werkzaamheden uit in tuinen en in de openbare ruimte. Jij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de tuin er gezond en verzorgd uitziet.

Wat zijn de uitgangspunten van onze groenopleiding:

 • Aantal deelnemers 6 tot 8
 • Ondersteuning door 1 docent/ leermeester
 • Je ontvangt op een aantal deelgebieden certificaten door middel van het halen van “proeve van bekwaamheid”
 • Klassikaal en praktisch onderwijs afgewisseld in vier dagen.

Wat leer je allemaal tijdens deze opleiding:

 • Groenkennis > alle basiskennis van onderhoud in de groenvoorziening.
 • Kleine machines > werken met kleine ( motor) machines.
 • Grote maaimachines > werken met grote maaimachines ( zitmaaiers )
 • VCA > Veiligheid checklijst aannemers.
 • Veilig werken langs de weg> Veilig werken volgens officiële wetgeving.
 • EHBO/BHV > het leren van de basis beginselen van EHBO en BHV
 • Spuitlicentie > Het verantwoord mogen toepassen van bestrijdingsmiddelen.
 • Heftruck certificaat > Veilig en verantwoord leren werken met de heftruck.

PERSPECTIEF IN PRAKTIJK

Deelnemen aan een leerwerktraject van Perspectief betekent vanaf dag 1 leren en werkervaring opdoen in de praktijk. In een gewoon  bedrijf, voor echte klanten, waar deelnemers samen nodig zijn om het bedrijf te runnen. Stapsgewijs leren, ieder op zijn eigen niveau, waarbij bedrijfsnormen worden gehanteerd. Praktische vaardigheden en aandachtspunten voortkomend uit de praktijk worden besproken met de leermeesters en begeleiders en waar nodig omgezet in te volgen trainingen. Dit kunnen sociale vaardigheid trainingen zijn zoals bijvoorbeeld: “communicatie op de werkvloer” of ”opkomen voor jezelf” of “omgaan met agressie”. Maar ook “leren solliciteren”. Informatie over de verschillende leerwerkbedrijven, uit verscheidene sectoren, vindt u hiernaast.

Scheepswerf De Chinook

Scheepswerf de Chinook is gevestigd in IJmuiden. Onder leiding van zeer ervaren vakmensen wordt er momenteel gewerkt aan een lesboot: stalen zeiljacht. >>>Lees verder

De Ripper

Restaurant De Ripper is al meer dan 25 jaar een begrip in de binnenstad van Haarlem. >>>Lees verder


De Kloosterkeuken

Restaurant de Kloosterkeuken is gevestigd in een prachtige locatie in Haarlem: een oud klooster. >>>Lees verder

Bouwbedrijf De Adriaan

Bouwbedrijf De Adriaan is genoemd naar het eerste grote bouwproject: de herbouw van de molen De Adriaan aan het Spaarne in Haarlem.
>>>Lees verder