Leerwerkbedrijven

» Leerwerkbedrijven

Perspectief in praktijk

Deelnemen aan een leerwerktraject van Perspectief betekent vanaf dag 1 leren plus werkervaring opdoen in de praktijk. In een gewoon bedrijf, voor echte gasten en klanten, waar deelnemers samen nodig zijn om het bedrijf te runnen. Stapsgewijs leren, ieder op zijn eigen niveau, maar wel in zo veel mogelijk normale bedrijfssituatie. Elke dag leren en werken aan praktische vaardigheden. Vragen en aandachtspunten die je daarbij tegen komt, worden besproken met de leermeesters en begeleiders. Alles wat direct beantwoord en opgelost kan worden, wordt direct aangepakt. Waar het nodig is, kunnen behoeften worden ingevuld door trainingen. Een paar voorbeelden van trainingen Sociale vaardigheid trainingen zijn: ‘Communicatie op de werkvloer” of ‘Opkomen voor jezelf’ of ‘Omgaan met agressie’. Maar ook ‘Leren solliciteren’ is een voorbeeld.

De Kloosterkeuken

De Kloosterkeuken is een mooi bedrijf binnen de Haarlemse horeca. Het restaurant is gevestigd in een monumentaal pand in de oude wijk Burgwal, nabij het Spaarne en de Grote Markt. De Kloosterkeuken is een restaurant voor iedereen die van goed en puur eten houdt, met een Frans georiënteerde kaart met ook huisgemaakte bijgerechten. Het restaurant is leerwerkbedrijf voor jongeren. Zij leren hier in de dagelijkse praktijk het horecavak onder leiding van ervaren leermeesters.

Lees meer ›

Metaal

IJmuiden Metaal is een leerwerkbedrijf voor jongeren in de vorm van een kleinschalige metaalbedrijf. Er wordt gewerkt aan verschillende producties voor diverse opdrachtgevers. Jongeren kunnen hier in de praktijk en onder leiding van ervaren leermeesters een ambachtelijk vak leren: metaalbewerking. IJmuiden Metaal is gevestigd in het haven- en industriegebied van IJmuiden.

Lees meer ›

Groen en natuurbeheer

Het Groenbedrijf biedt een praktijkopleiding voor jongeren die willen werken in groen- en natuurbeheer. De opleiding is heel breed: groenkennis, werken met kleine machines, werken met grote maaimachines, VCA diploma, werken langs de weg, EHBO, BHV, spuitlicentie en heftruckcertificaat. Met het certificaat Groen ligt er een mooie toekomst bij groen- en hoveniersbedrijven.

Lees meer ›

Catering bedrijfsrestaurant

In elke horeca gelegenheid heb je een keuken, of je nu in een restaurant, café of hotel komt. Deze bedrijven zijn heel vaak op zoek naar personeel, en in het bijzonder keukenpersoneel. In dit traject bieden wij deelnemers in de leeftijdscategorie van 16 t/m 65 een certificeringsopleiding aan die kan leiden naar werk of de mogelijkheid biedt om door te stromen naar één van onze andere opleidingen op MBO niveau.

Lees meer ›

De Ripper

De Ripper is een mooi bedrijf binnen de Haarlemse horeca. Het restaurant bestaat al meer dan 30 jaar. Het is een leerwerkbedrijf voor jongeren. Een bijzondere brigade leert het vak in de praktijk onder leiding van ervaren leermeesters. De Ripper is gevestigd in het centrum van Haarlem, aan de Ripperdastraat vlak bij het Centraal station en op loopafstand tot de Grote Markt. De Ripper is in 2017 uitgebreid en compleet vernieuwd met restaurant, open keuken en bar, alles met een hippe uitstraling. Gasten kunnen gebruik maken van een moderne ‘all you can eat’ kaart.

Lees meer ›

Bouwbedrijf De Adriaan

De Adriaan is een bouw-opleidingsbedrijf voor jongeren. Zij worden onder leiding van een ervaren leermeester opgeleid tot assistent bouwplaats of assistent timmerman. De opleiding is praktijkgericht. De jongeren komen na hun opleiding bij bouwbedrijven in de regio aan het werk. De Adriaan is gevestigd op bedrijventerrein Waarderpolder.

Lees meer ›

A Small Gang Education

A Small Gang Education leidt jongeren op richting de creatieve sector, door het leren van skills die nodig zijn in nieuwe technologieën.

Lees meer ›