Catering bedrijfsrestaurant

» Leerwerkbedrijven » Opleiding Catering Bedrijfsrestaurant

Opleiding Catering bedrijfsrestaurant

In elke horecagelegenheid heb je een keuken, of je nu in een restaurant, café of hotel komt. Deze bedrijven zijn heel vaak op zoek naar personeel en in het bijzonder keukenpersoneel. Lijkt het je leuk om ondersteunende werkzaamheden te doen in de keuken? Dan is de functie Keukenassistent misschien iets voor jou. Keukenassistent is een startfunctie, dat wil zeggen dat je veel kunt leren als je hiermee begint. In dit traject biedt Perspectief deelnemers in de leeftijdscategorie van 16 t/m 65 een certificeringsopleiding aan, die kan leiden naar werk of de mogelijkheid biedt om door te stromen naar één van onze andere opleidingen op MBO niveau. Ook is dit traject geschikt voor bijvoorbeeld re-integratie of het opbouwen van een werkritme. Het leren via de praktijk kan een uitkomst zijn voor het verwerven van competenties.

Bij de gemeenten restaurants bieden wij de mogelijkheid om vakkennis te verwerven in de keuken. Onder leiding van een ervaren leermeester worden alle kneepjes van het vak geleerd. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om hun leven en opleiding weer op de rit te krijgen.

Wat zijn de uitgangspunten van onze catering opleiding?

  • Aantal deelnemers 3 per gemeente (dus 6 in totaal)
  • Ondersteuning door 1 docent / leermeester
  • Certificaat branche gericht diploma SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) of certificaat door middel van het halen van een theorie en praktijkexamen
  • Klassikaal en praktisch onderwijs afgewisseld in vijf dagen.

Wat leer je allemaal tijdens deze opleiding?

  • Het (assisteren) voorbereiden van werkzaamheden
  • Het (assisteren) uitvoeren van werkzaamheden
  • Het (assisteren) afsluiten van werkzaamheden
  • Het bedrijfsklaar maken van werkruimte
  • Het gerecht presenteerbaar maken
  • Het schoonmaken van werkruimte, gereedschappen en machines
  • Samenwerken met collega’s
  • Werknemersvaardigheden.

Certificaten

Certificaten: Bedieningsassistent (BAS), Keukenassistent (KAS).