Restaurant De Kloosterkeuken

Horeca-opleiding Restaurant De Kloosterkeuken

Ons leerwerkbedrijf biedt opleidingen die zich richten op het verwerven van vakbekwaamheid in keuken en restaurant. De lessen zijn gericht op onderwerpen als: vaktheorie, Nederlands, rekenen en burgerschap. Hierdoor kunnen jongeren vanaf 16 jaar die tot de doelgroep van Perspectief behoren, zich kwalificeren in deze branche. Als het behalen van een MBO vakdiploma niet haalbaar is, kan het leren via de praktijk een uitkomst zijn bij het verwerven van competenties. Dit kan bij Perspectief door middel van de ‘certificaten’.

In een van de oudste stadsdelen van de prachtige stad Haarlem vind je restaurant De Kloosterkeuken. Al vanaf de 15e eeuw wordt hier gekookt voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Het is uitgegroeid tot een uniek opleidingsrestaurant. Uniek door de nieuwe kansen die jongeren wordt geboden, als ze bij het reguliere onderwijs zijn uitgevallen. Bij ons krijgen ze de mogelijkheid om hun leven en opleiding weer op de rit te krijgen. Dit gebeurt door de combinatie van praktijkopleiding, goede begeleiding en samenwerking met elkaar.

Onder leiding van drie ervaren leermeesters leren zij alle kneepjes van het vak. Door de uitstekende samenwerking met het ROC Nova College kunnen onze jongeren hun vakdiploma’s voor de horeca halen. Wij hebben verschillende opleidingen van MBO Entrée
(horeca-assistent) tot MBO Niveau 2 (gastheer/gastvrouw of kok). Al onze opleidingen zijn zo geheten BOL-opleidingen.

Wat zijn de uitgangspunten van onze horeca-opleiding?

  • Aantal deelnemers 14 tot 16
  • Ondersteuning door 3 docenten / leermeesters
  • Certificaten op een aantal deelgebieden of een diploma door middel van het halen van de “proeve van bekwaamheid”
  • Klassikaal en praktisch onderwijs afgewisseld in vier dagen.

Wat leer je allemaal tijdens deze opleiding?

  • Het serveren en bereiden van dranken en gerechten
  • Voorbereidende en afrondende werkzaamheden
  • Voorraad beheren en bestellen
  • Omgaan met gasten en rekening houden met hun wensen en behoeften
  • Verschillende kook- en snijtechnieken
  • Samenwerken met collega’s.

Diploma

MBO Entrée: Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
MBO Niveau 2: Kok
MBO Niveau 2: Gastheer/-vrouw
Certificaten: Bedieningsassistent (BAS), Keukenassistent (KAS).

Naar de website: www.dekloosterkeuken.nl