Restaurant De Ripper

Horeca-opleidingen Restaurant De Ripper

Ons leerwerkbedrijf biedt opleidingen die zich richten op het verwerven van vakbekwaamheid in keuken en restaurant. De lessen zijn gericht op onderwerpen als: vaktheorie, Nederlands, rekenen en burgerschap. Hierdoor kunnen jongeren vanaf 16 jaar die tot de doelgroep van Perspectief behoren, zich kwalificeren in deze branche. Als het behalen van een MBO vakdiploma niet haalbaar is, kan het leren via de praktijk een uitkomst zijn bij het verwerven van competenties. Dit kan bij Perspectief door middel van de ‘certificaten’.

Restaurant De Ripper is ooit begonnen als ontmoetingscentrum en eenvoudig eetcafé. Het is uitgegroeid tot een uniek opleidingsrestaurant. Uniek door de nieuwe kansen die jongeren wordt geboden als ze bij het reguliere onderwijs zijn uitgevallen. Bij De Ripper krijgen ze de mogelijkheid om hun leven en opleiding weer op de rit te krijgen. Dit gebeurt door de combinatie van praktijkopleiding, goede begeleiding en samenwerking met elkaar.

Onder leiding van vijf ervaren leermeesters leren zij alle kneepjes van het vak. Door de uitstekende samenwerking met het ROC Nova College kunnen onze jongeren hun vakdiploma’s voor de horeca halen. Wij hebben verschillende opleidingen van certificeringstrajecten, MBO Entrée (horeca-assistent) tot MBO Niveau 2 (gastvrouw/gastheer of kok). Al onze opleidingen zijn zo gehete BOL-opleidingen.

Ook is De Ripper bekend in Haarlem en omstreken en weten veel mensen het restaurant te vinden. Met een 9.3 op de Fork (voorheen IENS) staat De Ripper op nr. 1 in Haarlem. Dit resulteert in het dagelijks volgeboekt zijn. Op tijd reserveren is daarom wenselijk.

Wat zijn de uitgangspunten van onze horeca-opleiding?

  • Aantal deelnemers 24 tot 26
  • Ondersteuning door 5 docenten / leermeesters
  • Certificaten op een aantal deelgebieden of een diploma door middel van het halen van de “proeve van bekwaamheid”
  • Klassikaal en praktisch onderwijs afgewisseld in vier dagen.

Wat leer je allemaal tijdens deze opleiding?

  • Het serveren en bereiden van dranken en gerechten
  • Voorbereidende en afrondende werkzaamheden
  • Voorraad beheren en bestellen
  • Omgaan met gasten en rekening houden met hun wensen en behoefte
  • Verschillende kook- en snijtechnieken
  • Samenwerken met collega’s.

Diploma

MBO Entrée: Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
MBO Niveau 2: Kok
MBO Niveau 2: Gastheer/-vrouw
Certificaten: Bedieningsassistent (BAS) Keukenassistent (KAS).

Naar de website: www.deripper.nl