Diploma-uitreiking De Chinook

Daar was dan het moment waar we lang naar uitgekeken hebben. De diplomering van de jongens van De Chinook! De diploma-uitreiking had al op 18 december moeten plaatsvinden, maar helaas vanwege quarantaine van de SLB docent moest dit feestelijke moment worden verplaatst naar januari. En wat een feestelijke gebeurtenis werd het! Alles erop en eraan, een rode loper, vlaggetjes, toeterende auto’s en glunderende gezichten van de studenten en hun families. Daar doen we het voor. Over de rode loper kwamen de gediplomeerden om beurten met hun families aangelopen.

Er staat een tafel klaar waar de geslaagde mag plaatsnemen een mooie speech te horen krijgt. De studieloopbaanbegeleider voert als eerste het woord. Docent en praktijkopleider Michel luistert mee, begeleider Renée is speciaal voor de jongens vanuit haar nieuwe baan even langsgekomen, directeur Toine kijkt trots toe en vakdocent en praktijkopleider Ed sluit af met een mooi verhaal en een aandenken aan de tijd die ze hier hebben doorgebracht. Het is een bijzonder moment, want Ibrahim, John, Anthony en Jay zijn de laatste niveau 1 jongens die hier op deze plek een opleiding volgden. Er zijn nog wel certificeringsleerlingen, maar de Nova studenten zijn nu vertrokken.

Ibrahim gaat een mooie vervolg opleiding doen op een niveau 3 in Beverwijk. Hij heeft door middel van een capaciteitentest aangetoond dat hij daar kan starten. John is aangenomen voor de niveau 2 opleiding (BBL) in Beverwijk. Anthony blijft nog even in de loods om extra lasdiploma’s te halen en Jay neemt echt afscheid. Een mooi nieuw begin voor deze jongens en een afscheid voor dit docententeam. Met een lach en een traan staan we hier dus, de begeleiders. Voor de jongens is het tijd voor gebak, fris en feest. Nog een laatste foto van de boot en dan toeteren en zwaaien. Dag allemaal!!

diploma uitreiking perspectief leerwerkbedrijven2