Textiel Race Haarlem groot succes! - Spaarne Werkt

Textiel Race Haarlem groot succes!

11 oktober 2022

Tien basisscholen in Haarlem hebben meer dan 9000 kilo textiel opgehaald! Dat is goed nieuws. Zo krijgt dit textiel een tweede leven, omdat het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden.

De Textiel Race in Haarlem was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners! Van 12 september tot en met 6 oktober hebben de deelnemende leerlingen 9087 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben ze 155 reparaties uitgevoerd.

De Sint Bavoschool Eemstraat is met 1171 kilo en 56 reparaties de winnaar van de Textiel Race. Groep 8 mag op excursie naar NEMO Amsterdam.

Wethouder Bas van Leeuwen kwam naar de school toe om de leerlingen te feliciteren. Zelf is hij ook goed bezig. “Bij mij thuis gaat een kledingstuk met een gaatje ook niet zomaar de prullenbak in. We proberen het altijd eerst te maken”, vertelt de wethouder.

De Textiel Race wil leerlingen ervan bewust maken dat het belangrijk is om duurzaam om te gaan met kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer.

Haarlem doet het goed als het om recycling van textiel gaat. De meeste mensen brengen hun textiel naar kringloopwinkels of gooien het in de textielbakken. Op deze manier wordt jaarlijks ongeveer 1 miljoen kilo oud textiel ingezameld en 85 procent daarvan wordt hergebruikt!

De Textiel Race Haarlem was een initiatief van de gemeente Haarlem, in samenwerking met Spaarne Werkt en Spaarnelanden.

spaarne-werkt-textiel-race-snuffelmug

Groep 8 van de Sint Bavoschool Eemstraat (fotograaf: Renata Jansen)

Laatste nieuws

Snuffelmug verhuist naar Winkelcentrum Schalkwijk

12 maart 2024
De Haarlemse vestiging van Kringloopwarenhuis Snuffelmug zal verhuizen naar Centrum Schalkwijk. Snuffelmug zal drie winkelpanden betrekken waar voorheen BCC, Getir en Douglas gevestigd waren. Het gaat om totaal ruim 1.300 vierkante meter oppervlakte. De winkel waar eerder BCC zat...
Nieuws

Participatiemarkt 17 april negende editie

06 maart 2024
Op woensdag 17 april 2024 vindt de negende editie van de Participatiemarkt Zuid-Kennemerland plaats. Tijdens de Participatiemarkt krijgen bewoners de kans om zich te oriënteren op hun deelname in de samenleving. De deelnemende organisaties zullen vanuit hun marktkramen de...
Nieuws spaarne-werkt-participatiemarkt-zuid-kennemerland