Deelnemer

» Over Perspectief » De jongere

Jongere

De leerwerkbedrijven van Perspectief bieden jongeren een nieuwe kans. Een kans om, ondanks alles, een stap vooruit te zetten. Om mee te kunnen doen aan de leerwerktrajecten van Perspectief moeten jongeren ten minste voldoen aan de volgende criteria:

  • tussen de 16 en de 27 jaar oud zijn en geestelijk en lichamelijk in staat om te kunnen werken.
  • in staat zijn om een opleiding op minimaal MBO Entrée te volgen of zich anders te richten op het certificeringstraject dat Perspectief aanbiedt.
  • gemotiveerd om te willen werken en leren in het gekozen vakgebied.

 

Bas is bezig met zijn tweede jaar bij bouwbedrijf De Adriaan. MBO Entréeniveau is bijna afgerond. “Op naar MBO Niveau 2”, aldus Bas. De meesten die hier komen hebben geen diploma, maar ik had mijn diploma bouw al gehaald. Maar in de praktijk ging het mis. Ze zeiden dat ik niet snel genoeg was. Hier is de groep klein, hebben ze geduld en leer ik de dingen veel beter. Alle gereedschappen en hoe je daar mee om moet gaan. Ik ben nu magazijnmeester. We hebben steeds leuke klussen. Als je niet weet wat je moet, dan zou dit aan anderen aanraden. Ik ben achteraf blij dat mijn vader dit heeft zitten googelen. Je zit hier nooit stil!”